вторник, 28 декември 2010 г.

За Нова година - нови нокти


Французите казват, че възрастта на една жена се отгатва по ръцете и шията. Ако за врата през зимата има удобно прикритие – шала или поло блузата, то ръцете могат да бъдат прикрити само във външни условия с ръкавици. Декемврийските празници са истинско предизвикателство за дамите, които искат с промяната на дома да внесат и промяна в собствения си вид. Желанието на жената по време на празници да бъде различна, неповторима, но и да прикрие някои несъвършенства, често се постига с ноктопластика. Тя е удобно решение в екстрени моменти за жени с чупливи и неугледни нокти, които нямат време да полагат достатъчно грижи за маникюра си, но в никакъв случай не трябва да се приема като спасителна панацея.

Ноктопластиката има и друго преимущество, изразяващо се в психоефект – тя е спасение за онези пораснали момичета, които продължават да гризат ноктите си (а те никак не са малко). Все пак нито гелът, нито пластмасата са вкусни, така че по естествен път този лош навик се изоставя.
Ноктопластиката с гел е едно бързо решение за посрещане на бляскава Нова година. За целта се нанасят няколко слоя акрилен гел. Когато пластовете се слепят и втвърдят, се получава нокът, който много прилича на истинския.

За изработване на акрилни нокти се смесват полимер на прах и течен мономер, които образуват паста във вид на пластелин. Тя се нанася върху нокътя и се втвърдява. Акрилните връхчета не покриват целия нокът, а достигат само да средата на горния му край. За да се скрие мястото на съединяването, нокътят се полира. Накрая са нанася акрил върху нокътя и връхчето.

Върху ноктите може да се поставят пластмасови удължители в домашни условия. За целта са специални инструменти и лепило. Самозалепващите се удължители представляват пластмасови нокти с готова форма, които директно се закрепят за ноктите ви. Предлагат се в различни размери, за да изглеждат възможно най-естествено. С помощта на гел може да се вградят различни сухи цветя, камъчета и други декорации. Повечето от тези украси могат да се сложат върху гела, като се запечатят само с топ лак, а отгоре им също може да се рисува или да се използват други техники. Все пак трябва да се знае, че това решение е само спасително за екстрени случаи – украсата на ноктите няма да издържи дълго време.

Все пак и празниците не са безкрайни и трябва да има различие между делника и празника, както е и в самия живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар