вторник, 30 ноември 2010 г.

Пет навика, които вредят на кожата ви


1. Използване на грешното почистващо средство

Обръщайте повече внимание на това, какво точно съдържа вашият ексфолиант. Избирайте продукти с по-малко химикали и изопропилов алкохол, които могат да причинят зачервяване на кожата, изсъхналост и преждевременно състаряване.

2.Преексфолиране
Много от днешните продукти съдържат алфа хидрокси кисилини, които се борят с бръчките и фините линии, но ако прекалено често смесвате сутрешният овлажнител и нощният крем, може кожата ви да се възпали.

3.Твърде много хидратиране
Изненадващо, жените със суха кожа трябва да избягват свръх-овлажнителите, така че не злоупотребявайте с тях. По-добре е да се инвестира в добър овлажнител особено препоръчително е за жени, които живеят в сух климат.

4. Не измиване на лицето преди лягане
"Мога да заспя с грима си, какво толкова? "Никога, никога, никога!", дори ако това е рядко явление, проблемите могат да повлияят на тена ви за една седмица. За да се избегнат неприятностите, не забравяйте да измиете лицето си, преди лягане.

5.Носене на
стар грим
Кога за последен път сте изхвърлили грим? Да не се придържайте към козметични продукти, ако не ги използвате често. Тъй като пръстите обикновено са апликатор, бактериите се формират бързо в бутилки, след което в крайна сметка те попадат върху лицето ви. Препоръчва се един грим да ни се използва повече от шест месеца- една година, в зависимост от вида му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар