неделя, 8 август 2010 г.

Защо стажувам през лятото?


Сутрин е...или по-точно на обяд. Станала съм в 12 и отивам към кухнята за закуско- обяд, после цъкам из Facebook, а в добавка играя 1-2 часа на колички. Докато се усетя, става 18 ч., и излизам на кафе и разходка с приятелки. Прибирам се към 22-23 ч., но пак сядам на компютъра.
Обикновено пообед съм заспала и така - и на другия ден.
Така протичаше всяко мое лято...досега!
Крайно време е за нещо по-различно, а именно- лятна практика в Тонико. Какво по-хубаво от това да работиш в офис, да превеждаш оферти на английски, да научаваш толкова много нови неща и то само по 4 часа на ден. А да не говоря пък за екипа - той е невероятен, приятен, различен (в добър смисъл де) и задружен. Да си част от една група/съобщество е супер изживяване. Някой на моята възраст сигурно ще ми се пресмее как така съм решила да заменя забавленията с летен стаж, но аз намирам време и за тях :)))
Да работиш през лятото, не означава автоматично да се откажеш от кафенетата и приятелите, а тъкмо обратното- да си обогатиш езика, да добиеш опит, да усетиш силата на екипната работа и да работиш с административния панел...???
Летният стаж във фирма за недвижими имоти си е и доста престижна и отговорна работа- не е като да си сервитъорка или продавачка или да береш ягоди или мандарини в бели държави, в които те вземат за човек от третия свят.
Всички знаем, че срамна работа няма, но друго си е да си преводач във фирма със 17 годишен опит на пазара :P
Изобщо в Тонико е страхотно!

3 коментара:

  1. Винаги, когато работиш с хора, отговорността е много голяма. Още повече, ако си брокер. Хората доверяват на теб мечтите си за уютен дом, разчитат на помощта ти при избора му, доверяват ти и парите си. Отговорността за чуждите пари винаги е по-тежка. Затова трябва да се учи, да се учи и пак да се учи. За да можеш да осигуриш на хората спокойствие. Да можеш след време, отивайки на разходка в някой квартал да града, да погледнеш нечий светещ прозорец и да си кажеш: "Да, тези хора тук са щастливи, защото аз им посочих най-подходящия апартамент".
    ВСИЧКО ТОВА СТАВА САМО С ОПИТ. И КОЛКОТО ПО-РАНО ЗАПОЧНЕШ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ. ЗАСЕГА САМО СЪС СТАЖ КАТО ПРЕВОДАЧ, А ОТ ДРУГАТА ГОДИНА - И КАТО КОЛЕЖКА.
    УСПЕХИ

    ОтговорИзтриване
  2. Mersi mnogo za prelestniq komentar i hubavite dumi :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Добър избор и според мен е летния стаж - научаваш нови неща, запознаваш се с нови хора, чувстваш се полезен и пълноценен - пък и се научаваш да цениш и да оплзотворяваш свободното си време. Поздравления за избора!

    ОтговорИзтриване