вторник, 20 юли 2010 г.

Седми ден


Как ще ми завидите като разберете, че сега си похапвам диня и си пиша блога :))) Днес беше доста интересно в офиса на Тонико имоти.Освен обичайните неща трябваше да превеждаме и обява от английски на български, доста интригуващо се оказа. Моята задачка беше свързана с имоти в една невероятна сграда, която забележете има 140 етажа!!! А ето я и нея:
Chicago Spire, вдъхновено от Santiago Calatrava, е уникална колекция от 1200 резиденции, на брега на езерото Мичиган. Проектирано от световно извести архитекти, Chicago Spire е най-значимият жилищен комплекс в света.
Chicago Spire
Chicago Spire е икона, но и повече от това- дом и обежище, вдъхновено от природата, от връзката между земята, водата и въздуха. Calatrava казва,че в същността на виждането му за живота, лежи идеята за семейството: ‘ Сградата е създадена за човешки същества, тя е дом, в който хората ще живеят, ще ядат, ще спят, ще се обичат, понякога ще плачат, но и ще се радват “. Тук, където се срещат езерото и реката, точката, в която историята започва в този прочут град, ние създаваме дом за днес и утре.
Няма две къщи, които да си еднакви в Chicago Spire. Като се има предвид финното завъртане на сградата, която се движи към небето, всеки пребиваващ ще си има индивидуален начин на живот. Освен лобито и мястото за отдих,намиращи се на долните етажи, всяка резиденция в Chicago Spire ще предлага невероятни гледки от високо над езеро или град чрез прозорци от пода до тавана.
Зданието разполага със седем типа апартаменти, с различни планове и различни гледки към езерото и града. Има галерии, апартаменти и мезонети- двустайни, тристайни и четиристайни. Някои ще изградят живота си в Чикаго Spire, други ще го използват като база в града. Но всички ще се чувстват у дома тук!
Уникалната постройка е разделена на няколко нива: Ниво 5, нива 5 mezzanine, ниво 6, ниво 6 mezzanine, ниво 7, като всяко от тях разполага с различни съоръжения и забавления.
Ниво 5: басейн-детски и олимпийски, съблекални, масаж, рецепция, офиси, маникюр/педикюр
Ниво 5 М : душове, тоалетни, гардероби, сауни
Ниво 6 : баскетболно игрище, горф стимулатор, място за предене, кинезис стая, бар, пилат, йога, катерене, Hi tech стая
Ниво 6 М: офиси, сок-бар, фитнес, стая за терапии, склад
Ниво 7: театър, забавления за деца и тийнейджъри, зала за новини и дреболии, билярд зала, бар,кухня, бизнес зали, мултимедийни зали, прожекционни зали

5 коментара: